Snake wrote:
Istina je da je Maidenu opala popularnost u Blaze eri, no zadrti Steve Harris (

) je znao sto tocno hoce (jer inace nebi odbio Kiskea koji mu se nudio nakon Bruceova odlaska), i, po meni, se nije zajebao, jer imamo jedan od najkvalitetnijih, ali opet i potpuno drugaciji, Maidenov album.
Po meni je donio ispravnu odluko kad je izabrao u kojem pravcu zeli s novim pjevacem, samo je pogrijesio u izboru. Znas i sam da volim Blazea, ali on nije bio pravi izbor za Maidene. Prvi razlog je sto nije mogao pjevati stare pjesma dovoljno dobro. Ocito je da setlista nije mogla biti sastavljena samo od novih pjesama i bilo je potebno pronaci nekoga tko je sposoban otpjevati stare. Drugi razlog je bio sto Blaze nije mogao izdrzati duge turneje. I 1996. i 1998. su otkazivali drugi dio americke turneje jer mu je pukao glas. Da je dosao Kiske mislim da ne bi puno bolje prosao od Rippera u Priestima jer bi ga uvijek usporedjivali s Bruceom. I za mene bi to bila dobra zamjena, ali ne vjerujem da bi ga vecina fanova podrzala. Slabost Kiskea je sto nije dobar tekstopisac kao Bruce.
Steve je na te dvije turneje pokazao da mu je glazbe na prvom mjestu jer malo njih bi bilo u stanju svirati u klubovima pred 1000 ljudi poslije velikih turneja u proslosti. Mislim da je zelja sviranja na velikim koncertima imala bitno vecu ulogu od novca u 1999. I jedni i drugi zazeljeli toga. Bruce je zahtijevao da Steve odustane od produciranja albuma i da nadju producenta. Ali ni novcani faktor se ne moze zanemariti jer su odmah nakon objave povratka Brucea i Adriana izdali obveznice u vrijednosti od $33 mil. (mislim da je toliko).
Snake wrote:
Sto se tice Bruceove i Adrianove solo karijere, jeb' ga, ljudi su valjda postali zasiceni, i mislili su da je vrijeme da se povuku iz benda. (svi imamo takvih momenata u zivotu) Imaju nekoliko albuma svaki, koliko su kvalitetni ili ne, ne zelim diskutovati, no ti albumi nisu pravi Bruce Dickinson i Adrian Smith. Ipak su ljudi izgradili svoju karizmu u Maidenu, ne solo.
Steve je glavni. Njegov je bend. Njih dvojica nisu bili zadovoljni u kojem smjeru Maideni idu i jednostavni su otisli. Da nisu bilo bi gore po Maidene. I Bruce i Adrian su prije godinu-dvije rekli da se sada mnogo bolje osjecaju u Maidenima i da su medjuljudski odnosi odlicni. Da se stvarno osjecaju kao obitelj.
Ivan wrote:
jesu oni tražili drukčijeg pjevača ali Kiske je malo previše drukčiji,
a ne mora ni biti točno da je bio kiske, ovo mi se čini kao glasina više
U krivu si. Kiske je dosta slican Brucu.
Snake wrote:
9 Iron Maiden (£17.9m)
To je ukupni prihod bez troskova. Nije malo, ali da budemo precizni.

MaidenMadness wrote:
greatest hits turneju
hmm pa sto maideni ne rade greatest hits turneje svaki puta?
mislim na svakoj turneji uvijek vrte vise manje iste stvari uz par izmjena ali uglavnom su to sve samo hitovi number of the beast, trooper, iron maiden.. jebo te skoro svaka turneja ista set lista
Postoji razlika. Istina je da sviraju neke pjesme svaki put i to mi najvise kod njih smeta. Ali nije setlista uvijek ista. Samo sedam pjesama se uvijek ponavlja. Kad imaju turneju za novi album sviraju najmanje 6 novih. Pa zar se Bruce svaki put u Americi ne svadja sa dijelom publike koja zeli da sviraju samo greatest hits? Sjeti se nekih zatjeva ovog ljeta za Fear of the Dark iako je turneja bila samo za prva cetiri albuma. Pravi greatest hits bend bi udovoljio svim zahtjevima koji bi im donijeli vise love.
MaidenMadness wrote:
uz to dodajmo sve te silne live albume sa gotovo identicnim set listama, svu hrpu best off kompilacija koje izdaju nakon svakog albuma, sve te pizdarije na koje stavljaju eddija i onda to prodaju fanovima, rerereizdanja singlova koje svi vec znaju napamet(trooper, number of the beast, run to the hills..)
jebo te svidjalo se to nekome ili ne maideni su danas samo industrija koja zivi na staroj slavi
Da zive na staroj slavi ne bi radili nove albume, ne bi davali 100% na svakom koncertu. Tko zeli kupovati svakojake pizdarije od Maidena moze. One koje zanima samo glazba kao mene imaju nove albume.
Ajd' sretan Bozic svima.