| Author |
Message |
axy Senior Member

Joined: 06 Feb 2006 Posts: 1967 Location: Rijeka / Labin, CROATIA
|
Posted: Mon Dec 18, 2006 3:50 pm Post subject: |
|
|
quote:
Ivan wrote
sorry ali to me uopće ne smeta
iako pri tome ne hvalim ovu listu, ali mi se to sviđa
nisam obožavatelj nijednog spomenutog pravca. ali ako se radi o listi 100 METAL albuma, onda oni trebaju uključivati sve žanrove metala.
Inače je mogla biti lista 100 najboljih thrash i heavy izdanja. |
|
| Back to top |
|
 |
Screamy Senior Member

|
Posted: Mon Dec 18, 2006 3:51 pm Post subject: |
|
|
vjerujem ti da jesi ali poznavat nešto ne znači samo slušat neko virjeme određeni žanr...meni nije jasno zašto u ovom popisu nema albuma kao što su DE MYSTERIIS DOM SATHANAS ili pak mother north ili storm of the lights bane...uglavnom , dalo bi se tu navest gro dobrih black i death albuma koji nisu navedeni na uštrp nekih mediokretnih isprdaka...
nek ne sastavljaju listu METAL albuma ako u njoj ne obuhvate žanrove koji postoje barem unazad 15ak godina....mislim da je ova lista u nekim djelovima jako smiješna i patetična...
isto tako ne mora značit da ako se tebi black/death bendovi i albumi ne dopadaju da im nije mjesto u 100 najvećih...jer itekako jest pošto oni nisu ništa manje važni
Last edited by Screamy on Mon Dec 18, 2006 3:56 pm; edited 1 time in total |
|
| Back to top |
|
 |
axy Senior Member

|
Posted: Mon Dec 18, 2006 3:55 pm Post subject: |
|
|
quote:
Screamy wrote
vjerujem ti da jesi ali poznavat nešto ne znači samo slušat neko virjeme određeni žanr...meni nije jasno zašto u ovom popisu nema albuma kao što su DE MYSTERIIS DOM SATHANAS ili pak mother north ili storm of the lights bane...uglavnom , dalo bi se tu navest gro dobrih black i death albuma koji nisu navedeni na uštrp nekih mediokretnih isprdaka...
nek ne sastavljaju listu METAL albuma ako u njoj ne obuhvate žanrove koji postoje barem unazad 15ak godina....mislim da je ova lista u nekim djelovima jako smiješna i patetična...
sve je rečeno  |
|
| Back to top |
|
 |
Ivan Senior Member

Joined: 19 May 2004 Posts: 8566 Location: Ivanska (Bjelovar), CROATIA
|
Posted: Mon Dec 18, 2006 4:06 pm Post subject: |
|
|
| pa ali ako se obuhvaća metal. treba se gledat i koliki broj ljudi to sluša. ne kažem da je to najbitnije, ali se treba vodit briga i o tome |
|
| Back to top |
|
 |
Screamy Senior Member

|
Posted: Mon Dec 18, 2006 4:10 pm Post subject: |
|
|
| immortalu ljudi plaćaju masne pare da se ponovno okupe , borgirima su turneje rasprodane, chucku ljudi žele dići spomenik...mislim da niti ne trebam govorit o podatku rasta broja blackera u zadnjih 10ak godina pojavom dimmu borgira i njihovog stormblasta...nikad oni neće dostić slušanost jednih maidena , judasa , metallice i sličnih bendova no isto tako ako je ova lista prepuna glam metal albuma čija je era trajala 4-5 godina onda na toj listi treba imat mjesta za bendove čije naslijeđe traje već dobrih 10+ godina |
|
| Back to top |
|
 |
axy Senior Member

|
Posted: Mon Dec 18, 2006 4:23 pm Post subject: |
|
|
quote:
Ivan wrote
pa ali ako se obuhvaća metal. treba se gledat i koliki broj ljudi to sluša. ne kažem da je to najbitnije, ali se treba vodit briga i o tome
po toj logici bi na toj listi zbog emosa prvih 10 mjesta išlo tolio hotelu i sličinim kakafonijama koje se smatraju metalom.
Ivane ne seri, ako se govori o metalu onda to uključuje sve (priznate) žanrove metala.
quote:
Screamy wrote
ako je ova lista prepuna glam metal albuma čija je era trajala 4-5 godina onda na toj listi treba imat mjesta za bendove čije naslijeđe traje već dobrih 10+ godina
i više Immortal su grejt!
Chucku i treba dići spomenik, R.I.P.  |
|
| Back to top |
|
 |
Ivan Senior Member

|
Posted: Mon Dec 18, 2006 4:35 pm Post subject: |
|
|
quote:
axy wrote
po toj logici bi na toj listi zbog emosa prvih 10 mjesta išlo tolio hotelu i sličinim kakafonijama koje se smatraju metalom.
Ivane ne seri, ako se govori o metalu onda to uključuje sve (priznate) žanrove metala
ne to ja nisam rekao. rekao sam da se treba uzeti to u obzir ali ne treba biti ključno. a na kraju krajeva svaki black/death metalac će doći na koncert Heavy ili trash (posebno u hrvatskoj) ali ćeš rijetko vidjet heavy metalce na death/ bblack metal koncertu |
|
| Back to top |
|
 |
Screamy Senior Member

|
Posted: Mon Dec 18, 2006 4:37 pm Post subject: |
|
|
koja glupa generalizacija bogte...uopće nije istina čovjeće , pola mojih frendova koji slušaju ekstremni metal ne žele uopće niti blizu nekakvih heavy/power koncerata , eventualno odu na thrash jer i to slušaju ali da će netko od njih otići na saxone,diggere ili maidene to ne....isto tako ću i ja otić na death/black koncert što i namjeravam u skorijoj budućnosti...
nemoj generalizirat niti govorit o većini slučajeva kad to nije tako |
|
| Back to top |
|
 |
axy Senior Member

|
Posted: Mon Dec 18, 2006 4:39 pm Post subject: |
|
|
quote:
Ivan wrote
ne to ja nisam rekao. rekao sam da se treba uzeti to u obzir ali ne treba biti ključno. a na kraju krajeva svaki black/death metalac će doći na koncert Heavy ili trash (posebno u hrvatskoj) ali ćeš rijetko vidjet heavy metalce na death/ bblack metal koncertu
nemora značiti. Npr ja sam na MC htjela ići samo zbog Hypocrisyja i Dimmu Borgira dok me npr jedan Edguy (koji više spada u moj đir) uopće nije zanimao.
Uzmi Laura. on je bleker a išao je na Maidene. i ne, nije zbog mene nego zbog sebe.
Ima još milijon primjera(ka). hihi |
|
| Back to top |
|
 |
Ivan Senior Member

|
Posted: Mon Dec 18, 2006 4:43 pm Post subject: |
|
|
ok predajem se vi ste u pravu. ali svejedno je lista loše napravljena u milijun stvari ali ja ju jedino u tome podržavam. da ja radim listu metalalbuma (iako to ne bi radio ni za jaaaako masne pare) sigurno ne bi ni sekundu razmišljao o jednom black/death albumu. to je moje mišljenje i iza nejga stojim.
sorry, možda nisam objektivan, ali zato takve liste ne radi samo jedan čovjek, baš iz tog razloga |
|
| Back to top |
|
 |
axy Senior Member

|
Posted: Mon Dec 18, 2006 4:47 pm Post subject: |
|
|
quote:
Ivan wrote
ok predajem se vi ste u pravu. ali svejedno je lista loše napravljena u milijun stvari ali ja ju jedino u tome podržavam. da ja radim listu metalalbuma (iako to ne bi radio ni za jaaaako masne pare) sigurno ne bi ni sekundu razmišljao o jednom black/death albumu. to je moje mišljenje i iza nejga stojim.
sorry, možda nisam objektivan, ali zato takve liste ne radi samo jedan čovjek, baš iz tog razloga
pa to i kažem. izuzetno je loše napravljena. i po meni to uopće nije lista najboljih METAL albuma.
a (tvoje) mišljenje je subjektivno i baš zato nema što raditi u ovakvim anketama. javno mnijenje i ajmo hihi to je fer |
|
| Back to top |
|
 |
Ivan Senior Member

|
Posted: Mon Dec 18, 2006 4:52 pm Post subject: |
|
|
quote:
axy wrote
pa to i kažem. izuzetno je loše napravljena. i po meni to uopće nije lista najboljih METAL albuma.
a (tvoje) mišljenje je subjektivno i baš zato nema što raditi u ovakvim anketama. javno mnijenje i ajmo hihi to je fer
da, ali ja tako mislim i ovi likovi koji su to sastavlja iso tako misle, znači da postoji dio ljudi koji isto misle kao i mi. pa i ta njihova lista je subjektivna, kao i moje mišljenje, i zato smatram da ima šta radit tu. |
|
| Back to top |
|
 |
axy Senior Member

|
Posted: Mon Dec 18, 2006 4:57 pm Post subject: |
|
|
quote:
Ivan wrote
da, ali ja tako mislim i ovi likovi koji su to sastavlja iso tako misle, znači da postoji dio ljudi koji isto misle kao i mi. pa i ta njihova lista je subjektivna, kao i moje mišljenje, i zato smatram da ima šta radit tu.
ta listra nije oficijalna baš zato jer ne pokriva sve. i samo zato kažem da joj nije mjesto tu. da pravu listu izda neki list koji se bavi metallom onda da, ali ne neki pero perić iz žminjeve vukojebine lol |
|
| Back to top |
|
 |
Screamy Senior Member

|
Posted: Mon Dec 18, 2006 4:58 pm Post subject: |
|
|
| da ali postoji puno više ljudi koji ne misle tako , a čak i ovi koji misle kao ti su tavili određeni death albume na ovu listu jer smatraju da se očito bez toga ipak ne može makar su oni to sveli na sramotni minimum |
|
| Back to top |
|
 |
Ivan Senior Member

|
Posted: Mon Dec 18, 2006 5:01 pm Post subject: |
|
|
| pa da, i ovako možemo u nedogled. ja sm rekao što mislim, i nemojte se uvrijedit jer ovo je rasprava, ali ne mogu se s nekim stvarima složit nit ću se ikad složit |
|
| Back to top |
|
 |
|